Визнати вибори такими, що не відбулись, прийняв рішення суд першої інстанції. І ось, годину тому, таке рішення прийняв і Апеляційний адміністративний суд.

Рішення його ліквідовує результати виборів і перемогу голови та зобов’язує Виборчу комісію розпочати процедуру нових виборів.

Ми вже повідомляли, що до суду подав голова фракції БПП у Вінницькій облраді Олександр Крученюк. Донедавна він працював заступником голови ОДА.

Але на цих виборах балотувався вже від ВО «Батьківщина» на голову Уланівськоі ОТГ та програв 44 голоси діючому голові Уланова Сергію Голубенку.

Подібне рішення, вже про відміну виборів депутатів до Уланівськоі ОТГ також прийняв суд першої інстанції. З позовом звернулась політична партія «За майбутнє». Скоріше всього, буде таке ж рішення і в апеляції. Про відміну виборів до районної і обласної рад позови не надходили. Отож виходить, що там все було законно?

Цікаво, що головою теркомісіі під час виборів була представник від «Батьківщини». Отож кандидат від «Батьківщини» подає до суду свою однопартійну?

Чи буде порушена кримінальна справа?

Багато місцевих експертів прогнозують тут запеклий бій: допускають перемогу третього кандидата – саме від «Європейської стратегії Гройсмана». – Хоча і за Крученюком, скоріше всього, буде підтримка МХП. – Кажуть вони. Крім того нардеп і екс Голова СБУ Олексій Наливайченко є його близьким родичем. Напевно також чим зможе – допоможе.

Адвокатом у цих двох сенсаційних процесах виступав на стороні позивача Олексій Якименко. Відомий вінницький адвокат, засновник адвокатської компанії, є земляком фаворитів виборчих перегонів. Уланів – його мала батьківщина.

Як будуть відбуватись події далі – спостерігатимемо разом.

Тетяна Квасюк