Олег Якимчук з якозятина під час Всеукраїнського пів марафону (Frankivsk Half Marathon) в Івано-Франківську на фінішній прямій поступився другим місцем своєму супернику, що незадовго до фінішу збився з дистанції. Про це повідомляють козятинські ЗМІ.

УЧАСТЬ у півмарафоні взяли близько 1000 учасників. Першим подолав дистанцію у 21 км франківець Дмитро Дідоводюк, другим офіційно оголошено лучанина Сергія Оксенюка, третім – Олега Якимчука.

— Бачили історію про те, як триатлет поступається своїм місцем атлету, що перед фінішною прямою врізався у загорожу? У Франківську відбулося щось навіть більш круте, — розповідає “Низкий Пульс”, — визначення 2-3 місця – справжня історія про повагу у спорті. Першим на дистанції був лучанин Сергій Оксенюк, однак в одному з кругів побіг не туди і повернувся на трасу завдяки іншим бігунам, що сповістили його про це. Тож на фінішну пряму він вийшов третім, однак Олег Якимчук не використав це, аби завоювати срібло, а почекав Сергія і дав йому змогу фінішувати другим.

ВИПАДОК “із загорожею”, який згадує канал “Низкий Пульс”, стався у вересні цього року в Іспанії і набув широкого розголосу. Спортсмени брали участь в змаганнях в Сантандері. Британець Джеймс Тіґл менше, ніж за 100 метрів від кінця гонки, звернув не в той бік і налетів на огорожу. Тріатлоніст Дієго Ментріга помітив помилку Тігла, коли обігнав його на останньому повороті. Він зупинився на лінії фінішу, давши змогу Тіґлу офіційно зайняти третє місце.

Як бачимо, цей приклад спортивного благородства став показовим і для козятинця Олега Якимчука, який менше, ніж за місяць потому поступився більш статусним — другим місцем п’єдесталу своєму супернику, який опинився у подібній ситуації.

ОЛЕГ не професійний спортсмен, він працює на залізниці, тренується у вільний час – після роботи ввечері, або вранці перед роботою. Але постійно бере участь у різних любительських змаганнях як в Україні, так і за кордоном. Біг поєднує з подорожами. Він відкрив для себе сучасний спосіб активного відпочинку – біговий туризм, взявши за мету: стільки марафонів, як областей в Україні. Побував майже у всіх обласних центрах України, поєднуючи любительські змагання з екскурсіями. Брав участь у забігах за кордоном — у Празі, Вільнюсі, під Краковом, Берліні.

Валентина Лісова