Жінка з переломом стегна більше місяця пролежала у лікарні, попереду ще довгі місяці лікування, а онучка досі уві сні переживає ті страшні події та кричить.

Незважаючи на заподіяне, палій у скоєному не зізнається і досі непокараний. Мешканці Турбова кажуть, що він має знайомих суддів.

Подробиці того вечора у Турбові розповіла 77-річна Галина Щур.

– Я вже лягла спати, це була дев’ята година вечора, осінь, рано темніє. Чую, Софійка, онучка кричить: — Ой, бабцю, там, біля сараю в нас горить.

Ми з онучкою вибігли на вулицю та побачили Олександра Маслюка, який був на подвір’ї сестри Нюсі, сам він живе в іншому будинку.

Поряд з моїм сараєм горіла верба, полум’я вже заввишки два метри. Я дивлюсь, що вогонь наближається до курника, біля якого йдуть газові труби. У Софійки істерика була. Я не могла її заспокоїти, вона кричала: «Дядько Маслюк хоче нас спалити», — каже Галина Пилипівна.

– Я почала просити: «Олександре, допоможи залити полум’я водою. А він відповідає, мовляв, а чого я його маю заливати, нічого страшного, це ж сміття горить.

Я тоді по мобілці давай племінниці дзвонити. Кажу:

– Галю, бери відро та біжи, бо може зайнятися сарай, а там газ.

Галя прибігла з відром води та стала заливати. Мене відправила покликати на допомогу сестру Маслюка Нюсю. Я підійшла та стала гукати, тоді Маслюк мене схопив за плечі двома руками та з усієї сили турнув так, що я впала під парканом. Потім викликали поліцію, пожежну, «швидку допомогу». До приїзду «швидкої» я кричала від болю. А він ще й ображав та казав, що я прикидаюся. Мовляв, зараз встане.

«Швидка» зробила укол, тоді мене поклали на ноші і повезли в лікарню в Липовець. Лікарі діагностували перелом стегнової кістки. 40 днів я пролежала в лікарні на витяжці. Після виписки додому привезли на «швидкій», бо заборонено вставати. Лікарі сказали ще два місяці лежати. За весь цей час ні він, ні його сестра не поцікавились, чи, може, якась допомога потрібна… Та що там, навіть не вибачились досі.

Ще Галина Пилипівна хвилюється за психологічний стан онучки. Адже дівчинка і так має непросту долю. Дівчинка напівсирота при живій матері, вона покинула доньку ще в трирічному віці. Виховують її татко та бабуся, яка їй замінила матір. Після того переляку вона постійно запитує, чи дядько Маслюк знову не підпалить їх, та вночі кричить від страшних кошмарів.

Ось що журналістам розповіла племінниця Галина Миколаївна.

– Коли тітка зателефонувала, то я вже полум’я зі свого вікна побачила, бо живу поруч. За що він так із нею, не розумію, тітка просто просила допомоги. Вона навіть не зайшла на подвір’я, але він щосили штовхнув її та став ще хвірткою товкти. Я кричала, щоб він її не бив. Мене за шкірку хотів викинути. Але я молодша, то справилась.

Коли приїхали пожежники, то розповіли, що раніше вже підпалював свою хату. Дякуючи сусідці, яка викликала пожежників, його врятували, стянули з горища, де він, п’яний, спав.

Поліція приїхала, взяла покази у всіх, окрім тітки. Ми підняли всіх на ноги, наступного дня до неї в лікарню приїхали поліцейські, які чергували того вечора, та опитали. При виписці лікар не дав висновку, ми її забрали додому. Зараз нам кажуть, що відкрили кримінальне провадження.

Знаю, що до Маслюка приїжджав експерт-криміналіст і казав, що він повинен перед цією жінкою повзати на колінах. Але чоловік і до сьогоднішнього дня не визнає провину та не дається говорити. Ні копійки допомоги, не поцікавиться, як самопочуття. Ми вже не знаємо, куди звертатися та де добитися справедливості.

Мешканці Турбова припускають, що Олександр Маслюк має впливового друга-бізнесмена. Скоріш за все, він знайшов тих, хто йому допомагає уникнути покарання.

Газета і надалі буде відслідковувати ситуацію у Турбові.

Ольга КОРНІЙЧУК