Скарбничка нагород освітньої галузі області знову поповнилася відзнакою всеукраїнського масштабу. Адже 11 листопада 2020 року відбулося підведення підсумків ІІІ-го Всеукраїнського молодіжного конкурсу фото- та відеоробіт національного проєкту «Безпечна країна» 2020.

Про це йдеться на сайті  Вінницької обласної державної адміністрації.

З-поміж понад тисячі робіт, оцінками членів журі та голосуванням у соцмережі було обрано ті, які визнали достойними перемоги. Почесне ІІІ місце у номінації «Протидія булінгу в закладах освіти» виборола учениця 8–го класу Михайлівської школи Вінницького району Каріна Четкарьова та її світлина «Не роби боляче…», де авторка продемонструвала власний погляд на проблему насильства.

Каріна зізнається, що їй подобається творити і проявляти себе у різних напрямках мистецтва, а її незмінним творчим наставником є Вікторія Вікторівна Вусик, заступник директора з виховної роботи.

Тему роботи було обрано не випадково, адже булінг – прикре явище в сучасному суспільстві, і найгостріше воно постає в освітньому середовищі, де дитина проводить більшу частку свого повсякденного життя.

Cлужба у справах дітей Вінницької районної держадміністрації та ювенальна превенція невпинно проводять профілактично-роз’яснювальну роботу,залучаючи активних і творчих педагогів та учнів до співпраці та участі у різноманітних профільних конкурсах. То ж інформація про національний проєкт «Безпечна країна 2020» від інспектора з ювенальної превенції сектору превенції Вінницького РВП ВВП ГУНП у Вінницькій області майора поліції Ірини Франкової, знайшла таки відгук у небайдужих серцях. Результат є, і це – перемога!

Слід зазначити, що над визначенням кращих робіт у місті Київ працювало експертне журі, до якого увійшли представники понад 20-ти державних та недержавних структур – партнерів національного проєкту «Безпечна країна»: представники Міністерства освіти і науки України, Міністерства інфраструктури України, Міністерства охорони здоров’я України, Державної служби України з безпеки на транспорті, Національної поліції України та члени громадських спільнот і засобів масової інформації.

Як зазначили організатори, автори кращих робіт будуть відзначені грамотами та цінними подарунками. З найоригінальніших фоторобіт буде створена виставка, також світлини будуть використані для соціальної реклами на телебаченні та в мережі Інтернет. І хоча цього року урочисте нагородження у традиційному святковому залі не відбулося, організатори тепло привітали дітей онлайн.

Марина Романова