Учасник бойових дій донеччанин Михайло Жилін вирішив започаткувати у Вінниці перший у місті фаст-фуд з пончиками Intermezzo за мотивами творів Михайла Коцюбинського.За словами театрала, а в минулому викладача – пончики – це смак його дитинства, що були обов’язковим атрибутом міських прогулянок. Їх куштували з чаєм, за кавою, солодкі і солоні. А от у вінницьких пекарнях пончиків майже не продають, а отже, конкурентів немає. Свій бізнес чоловік відкрив разом із дружиною, на грантові гроші. Це каже і реалізуватися після війни допомогло, і реабілітацію пройти.

– Після переїзду з дружиною ми мріяли про сімейне кафе, але більш реальним виявивилося відкрити заклад фастфуду. Я пройшов навчання у школі підприємництва для ветеранів російсько-української війни. Виграв конкурс і гроші на реалізацію свого проєкту. Вирішив готувати саме пончики, бо то для мене смак дитинства, – каже Михайло Жилін. – Рецепт мій, щоправда, першими поціновувачами виробів стали рідні та близькі. І вони оцінили. А для того, щоб внести у свій заклад якоїсь атмосферності, тим паче сам я філолог, вирішив подавати їх під брендом Intermezzo, бо це оповідання про сонце та відпочинок після спостережень за дійсністю, та й для мене Коцюбинський – це і є Вінниця.

Мені здається, що пончиками, посипаними цукровою пудрою смакував Михайло Коцюбинський, коли писав свої Тіні забутих предків та Fata morgana. Вигравши у грантовому проекті, взявся шукати місце для закладу. Обрав Замостя, бо саме тут і виріс Михайло Коцюбинський, а ще є туристична складова. Відкрились ми півтора місяці тому. Пончики смакують вінничанам на ура. Додаємо до них смачні топінги із кокосом, карамеллю, полуницею, чорною смородиною…

Сам Михайло Жилін з Сєвєродонецька. У Донецьку він здобув вищу освіту, одружився, захистив кандидатську з філологічних наук, працював у інституті, керував трупою музично-драматичного театру. А коли почалася війна, пішов воювати. Під Дебальцево отримав ледь не смертельне поранення, бійця дивом врятували. Після кількох місяців у шпиталі, Михайло отримав запрошення на роботу від Донецького національного університету імені Василя Стуса. Так Жиліни у 2015 році переїхали до Вінниці. В університеті Михайло Жилін відпрацював з 2015 по 2018 роки. А потім зрозумів, що хоче мати щось своє. І коли дізнався про школу підприємництва для ветеранів, вирішив спробувати. За словами Михайла, він відкрив не звичайну пекарню пончиків, а корисний заклад фаст-фуду, який влаштовуватиме екскурсії, перфоманси, майстер-класи.

Віталіна Трудько