Повідомляється, що громада отримала будинок в подарунок. Громада Брацлава допомагала самотній єврейці пенсійного віку. Кілька років тому жінка померла, тому поховали її також за кошти єврейської громади.

Родичі, які жили в Ізраїлі, вирішили подарувати єврейській громаді будинок, де жила жінка похилого віку. Тому, там вирішили відкрити музей єврейського побуту і Голокосту.

В громаді розповіли, що там старий будинок у єврейському стилі. Сучасний ремонт проводити не будуть, залишать все у оригінальному вигляді. Встановлять експонати, яких збереглось чимало. Старовинні писання, книги, стародавні Тфілін.

Невідомо, коли музей повноцінно відкриє свої двері для відвідувачів. Проте туди вже навідалися учні 10-го класу на екскурсію. Голова єврейської громади «Натан» в Брацлаві Фаїна Байок прочитала їм лекцію про Другу світову війну, Голокост, життя і побут євреїв в різні часи.

В майбутньому планують одну з кімнат будинку присвятити історії брацлавських хасидів. Ще один зал присвятять історії Голокосту.

Валентина Лісова