Кожен проєкт може отримати фінансування від шести до 48 мільйонів гривень. А загалом на розвиток туризму та регіональної економіки Європейський Союз виділяє 551 мільйон гривень в рамках угоди “Про асоціацію України з ЄС”. Всього подано 674 проєкти з яких 14 з Вінницької області.

Всі вони цікаві і спрямовані на розвиток. Зокрема, в облдержадміністрації хочуть отримати гроші на створення Офісу розвитку туризму та промоції Вінниччини, навчання школярів області основам робототехніки, програмування та інноваційного підприємництва. У Вінницькій громаді мріють про створення свого індустріального парку, а ще хочуть створити Подільську школу молочарства. Вороновицька ОТГ  має намір організувати свій центр туризму. У Жмеринці хочуть реконструювати одну з комунальних будівель під ХАБ соціального партнерства та центру інноваційного розвитку підприємництва.

Виграти гроші – цілком реально. Варто нагадати, що два роки тому одинр проект з Вінниччини вже переміг у такому конкурсі і Подільський зоопарк отримав 10 мільйонів гривень на створення центру сімейного дозвілля. Переможці цьогорічного конкурсу стануть відомі згодом.

Ілона ВАЛЬТЕР