50 яблунь та 60 горіхів – основу майбутнього саду висаджували у суботу учаcники акції озеленення поблизу Мар’янівського кар’єру. Саджанці надали підприємці Олександр Кирилюк та Алла Панькова. Це вже друга акція озеленення у Долині учасників бойових дій. Нагадаємо, під час останньої сесії обласної ради 5 гектарів землі у цій місцевості депутати передали у користування на 30 років Спілці атовців Гайсинщини. Незабаром тут крім чудового саду буде обладнана спільними зусиллями чудова зона для відпочинку та реабілітаційний центр для учасників бойових дій.

Дружно працювали під звуки українських пісень, насолоджувалися свіжим осіннім повітрям, а на завершення пригощалися смачною рибною юшкою та ароматною картоплею із грибами, приготованими на відкритому вогні!

У заході, окрім активу громадських організацій ГО “Спілка учасників бойових дій АТО Гайсина та Гайсинського району” та ГО “Майбутнє починається сьогодні” взяли участь небайдужі жителі Гайсинщини та представники місцевої влади: голова райдержадміністрації Людмила Головашич, заступник голови райдержадміністрації Сергій Несвятий, депутат міської та районної рад Віктор Витюк. Долучився до висадки дерев представник сусідньої Ладижинської громади Олег Цуркан (директор Ладижинського коледжу). Одним із найактивніших учасників акції озеленення став Микола Федорович Коваленко із села Рахнівки – батько Петра Коваленка – першого загиблого жителя Вінниччини (його молоде життя обірвалося 2 травня 2014 року поблизу Слов’янська). У пам’ять про сина, який назавжди залишився 20-річним юнаком, та про всіх Героїв, яких забрала кривава російсько-українська війна…

Наразі серед воїнів, які продовжують оберігати наш спокій на Сході, також багато гайсинчан та жителів району. Дуже важливо подбати про те, щоб, повернувшись додому із перемогою, наші земляки відчували: про них не забували ні на мить!

Ілона ВАЛЬТЕР