І це  зі всіма підвезеними за Додона із Придністров’я 16 тисячами карусельщиків…

До речі, ветерани бойових дій у Молдові вчора не давали проїхати автобусам із Придністров’я, які намагались підвозити виборів із ПМР із паспортами Молдови…

– Сьогодні учасники бойових дій Молдови блокували дорогу для організованого проїзду виборців з паспортами Молдови з території так званої “Придністровської Молдавської Республіки”, які планували прийняти участь у другому турі виборів Президента Молдови.

Задіяні для деблокування дорогі сили спеціальних підрозділів поліція Молдови не впоралися з поставленим завданням…, – повідомляли місцеві ЗМІ.

Цитуємо по ситуації із виборами в у сусідній країні:

Организация WatchDog представила результаты опроса, проведенного в день голосования. Согласно предварительным данным, за кандидата от PAS Майю Санду проголосовали 54,7% респондентов, за действующего президента Игоря Додона — 45,3%.

Пізніше стало відомо, що  згідно з офіційними даними після підрахунку майже всіх голосів, у президентській гонитві лідирує проєвропейська кандидатка Майя Санду.

Станом на 02:00 16 листопада у Молдові вже опрацювали 99,07% протоколів із виборчих дільниць (залишилося тільки отримати результати з-за кордону) та оприлюднили результати. Про це повідомляє Центральна виборча комісія Молдови.

Результати кандидатів у президенти Молдови

  • Майя Санду (лідерка опозиційної партії “Дія і солідарність”) – 57% голосів виборців;
  • Ігор Додон (чинний президент) – 43% голосів.

До слова, у Центрвиборчкомі Молдови наголосили, що вибори минули прозоро й без особливих порушень. На деяких дільницях довелося продовжити роботу.