– Завдяки реагуванню Вінницької обласної прокуратури виконано рішення суду про скасування незаконного права комунальної власності на 100 га землі вартістю 66 млн грн

Калинівським районним судом Вінницької області задоволено позов керівника Калинівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Міністерства освіти і науки до Іванівської сільської ради Калинівського району та державного реєстратора про визнання незаконним та скасування рішення сільської ради, а також рішення про державну реєстрацію права комунальної власності на 7 земельних ділянок загальною площею майже 100 га вартістю понад 66 млн грн.

Зазначені земельні ділянки перебували у постійному користуванні Гущинецького вищого професійного училища та використовувалися навчальним закладом для навчальних цілей, зокрема, під час проходження учнями навчальних практик відповідно до навчальних планів та програм.

Суд взяв до уваги доводи прокурора, що вибуття земельних ділянок із власності держави відбулося з грубим порушенням норм земельного законодавства, за відсутності жодних правових підстав.

На виконання цього рішення, державним реєстратором скасовано незаконну реєстрацію права комунальної власності сільської ради на вказані землі державної власності.

Відтак, прокуратурою повернуто у власність держави майже 100 га земель вартістю понад 66 млн грн, в тому числі, землі лісового фонду, сільськогосподарського призначення, на окремих із них розташовані будівлі закладу освіти, які є державною власністю.

Юлія Іванюк