Шокуючий злочин стався минулого тижня в місті Козятині. Жителі повісили власну собаку на своєм подвір`ї, — розповідають сусіди собаковбивць. — Одного ранку я прийшла годувати собаку. І побачила, що вона стоїть, немов людина, на двох лапах. І не відзивається. Разом з чоловіком ми зайшли на подвір’я – зрозуміли, що господарі повісили власного пса — тварина висіла на шнурку. Поліцію викликати не стали, але заяву таки написали. Ми були шоковані, бо на подвір`я відразу вийшов господар і спокійно сказав: «Так, я повісив пса».

Це не перший випадок жорстокого поводження з тваринами у цій родині. Але такого, щоб повісили собаку, ще не було… Минулий пес замерз від холоду та голоду, його знайшли лише навесні, коли сніг розтав. Ці люди мають проблеми з алкоголем. Вкрай рідко їх можна побачити в тверезому стані. Мені було шкода сусідських собак, тому я постійно підгодовувала Мусю — так я її називала. Цілих три місяці годувала. Одного разу вони прив’язали її лише на 50 сантиметрів. Так шкода було. Ми з чоловіком планували її врятувати. Але це ж сусідська собака, на яких правах ми мали її викрасти ? Хто ж знав, що вони її повісять. Якби знаття було!

Зоозахисниця Людмила Швець каже, що це перший такий резонансний випадок у Козятині, коли вбили тварину і про це стало відомо широкому загалу.

– Але скільки їх робиться — ми не знаємо. Тут треба підключати правоохоронні органи, — каже Людмила.

– Наразі відомо, що відкрите кримінальне провадження за частиною третьою статті 299 «Жорстоке поводження з тваринами». Провадяться слідчі дії. Тіло собаки направлене на експертизу. Після отримання результатів дослідження буде прийматися рішення про притягнення винної особи до відповідальності, — розповідає Тетяна Кочневська, старший інспектор сектору моніторингу Калинівського ВП.

Софія Копач