– Чому вони так бояться? Бо знаю, що на рахунку цієї банди, яка зорганізувалась ще 10 років тому, багато криміналу! Починали вони зі Львова, тоді опинились у Києві. І кажуть, що нещодавно у підозрюваних конфіскували кілька мільйонів. Звідки з’явились гроші? Подейкують, що ці злочинці могли розстріляти інкасаторів, бо тих вбивць так і не знайшли. Я впевнена, що втікачів можна було знайти, вони сиділи вже, у поліції є їхні відбитки пальців, але, мабуть, вони заплатили на митниці та виїхали, – переконана Любов Лисенко.

Вже майже два роки, як Любов Лисько із Хоменків Шаргородського району поховала 33-річного сина Євгена. Життя молодого чоловіка, який тільки побрався із коханою, обірвав двоюрідний брат, який навів ще двох інших злочинців. Із загиблим фермером прощались тисячі людей, а батьки того, хто підняв руку та зброю на рідну кровинку, так і не наважились прийти, бо батько вбивці – брат матері Євгена…

І подробицями цієї НП почорніла від горя матір Любов Лисенко ділилась із народною газетою «33-й канал».

– Мого сина у 33 роки казнили, як Бога… Женя дуже важко трудився, аби заробити. Закуповував худобу та здавав на комбінат. За два тижні до смерті із дівчиною Іриною у Вінниці розписались й мріяли зіграти велике весілля. Того березневого вечора син та невістка ночували самі у будинку в селі. Як з’ясувалось, бандити вже були всередині, бо ще вдень залізли через вікно та чекали. Тоді вискочили, зв’язали Женю, з голови зробили місиво, вибили зуби. Син зізнався, де лежать кошти.

Злочинці забрали зі схованки півмільйона гривень, якими ми мали розрахуватись з людьми за худобу, й втекли. Женя зумів вибратись з тих мотузок, сів у свою іномарку — й гайда за бандитами. Вже на виїзді із села йому вдалось наздогнати, він навіть іншу автівку відправив у кювет. Із салону вискочило троє зі зброєю. Від пострілу в серце мій син загинув на місці.

30-річний бандит Степан Варивода втік у Польщу. Інших двох «взяли» у Києві в орендованій квартирі. Серед них мій племінник Володя Автуляк. Є навіть свідок, який бачив, як він після нападу встиг відвезти батькам гроші і як саме він цілився у мого сина. Але людина боїться свідчити, бо вже залякали.

Для скоєння злочинів мій племінник Володимир Автуляк придбав вогнепальну зброю та магазин до неї, бронежилети, каски, костюми кольору хакі, мобільні телефони з новими сімкартами. Пересувались злочинці на іномарці з іноземною реєстрацією, на випадок форс-мажору сідали за кермо автомобіля Володимира, теж не з українськими номерами.

Уже більше року цю резонансну справу слухають у Жмеринському районному суді. Служителі Феміди прийняли до розгляду цивільний позов адвоката про відшкодування того вкраденого півмільйона та близько 500 тис. моральної шкоди.

– Найважче було, коли мене допитували як потерпілу. Кілька разів зупиняли засідання, я постійно пила таблетки, адже кожен спогад про трагедію – це заново мені ножем по серці. Я постійно ходжу до храму і молю тільки за одне – дожити до дня, щоб винуватці були справедливо покарані. Мені по-християнськи їх шкода, бо після зони вони вже не будуть нормальними людьми, — каже пані Любов. — Тим часом днями вінницька поліція опублікувала фото третього підозрюваного у вбивстві та розбійному нападі.

– Управлінням карного розшуку поліції Вінниччини розшукується 31-річний Варивода Степан Михайлович, уродженець села Модричі Дрогобицького району Львівської області.

– Правопорушника бачили у Львівській, Київській та Івано-Франківській областях. Він може пересуватись темним позашляховиком. Прохання до громадян, які володіють інформацією про місцеперебування вищевказаної  особи, повідомляти за телефонами: (097) 972 77 16, (0432) 59-43-89, 59-40-22, 59-40-23 або 102, — повідомили нам у пресслужбі.

Спілкувалась
Віталіна Володимирова