Трагедія сталась у понеділок вранці у Миронівці Ямпільського району. Там знайшли повішеним 21-річного Олександра Михайліченка. Що стало причиною того, що перспективний спортсмен, чемпіон України та призер Європи з рукопашного бою зважився на цей крок — для всіх шок…

– Саша — це прекрасна людина з добрим серцем, він постійно дотримувався здорового способу життя. Родина в нього порядна, багатодітна, всього шестеро дітей. Новина про суїцид — як грім серед ясного неба, — повідомила до редакції знайома загиблого. — Ми не віримо, що він міг сам це скоїти. Або йому допомогли, або ж просто довели, бо Сашко мав багато планів на життя!

Важко переносить загибель спортсмена і його тренер, керівник обласної федерації з рукопашного бою та президент спортивного клубу «БАРС» Федір Водянюк.

– Трагічну звістку дізнався від свого сина, теж тренера. Ми обоє допомагали хлопцю на його шляху до великого спорту. І тепер ми не знаємо, як бути далі, ми пригнічені… Сашко ріс у нас на очах у спортзалі, пройшов військово-патріотичний клуб. Познайомились ми у Миронівці, куди і приїжджали тренувати дітей. А коли їх стало менше, то учні їздили до нас тренуватись, в Ямпіль. І Олександр один з таких! Завжди адекватний, в нього не було ніяких зривів, настрій оптимістичний, бажання допомогти кожному.

Хлопець навчався у Вінниці у вищому професійному училищі Державної служби охорони. Певний час працював за спеціальністю у Одеській області. Кандидат у майстри спорту з рукопашного бою, перший розряд з бойового самбо, жодних змагань він не пропустив. Був призером міжнародних змагань. Буквально місяць тому Олександр ще був на чемпіонаті України, привіз звідти медаль. Знаєте, навіть тоді, коли лікарі не давали дозволу змагатись, він йшов наперекір. Навіть травмованим проводив поєдинок гідно та перемагав.

Ми ним, як і іншими вихованцями, пишались. Навіть найменші наші учні казали, що хочуть бути такими ж чудовими спортсменами як Сашко. Що тут сказати, в цього хлопця було справді велике майбутнє, він мав багато пропозицій! Нещодавно він пройшов всі необхідні випробування та здав документи для подальшої служби у спецпідрозділі прикордонного загону. Був один момент, де його забракували, але ми зробили все, аби це рішення переглянули. І в січні Олександр повинен був приступати до служби. Востаннє ми спілкувались за десять днів до біди. Сашко планував поїхати на три місяці за кордон, після чого повернутись на Вінниччину. Ніщо не віщувало, що може статись лихо. І я досі не можу збагнути, чому так сталось, чому йдуть одні з кращих!

У пресслужбі обласної поліції нам повідомили, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження — умисне вбивство з позначкою «самогубство».

– Тіло хлопця знайшли 16 листопада вранці на території домогосподарства родини. Якихось ситуацій, які б спонукали до трагедії, не було. За передсмертну записку нічого не відомо. Слідів насильницької смерті на тілі нема, – прокоментували в поліції.

У той же час нашому кореспонденту вдалось дізнатись, що останньою, з ким спілкувався Олександр, була його дівчина. Після того його знайшли мертвим… Проте знайомі загиблого впевнені, що кохання тут ні до чого.

– У Сашка та його половинки були чудові стосунки. Вона з Ямполя, її рідні теж служать прикордонниками. Все було ідеально, там панувало взаєморозуміння. Збоку це виглядало саме так…

Прощатись із Олександром Михайліченком мають у середу.

Віталіна Володимирова