Цікаво, що в той час, як колектив повідомив про переслідування чиновників та тих, хто хоче «віджати» поліклініку, до Вінницької районної лікарні переймати досвід приїхала делегація колег із Херсона.

– Таку ініціативу проявив наш міський голова, до виборів нардеп, Ігор Колихаєв. Бо ми чули про те, що наші вінницькі колеги першими в країні перепрофілювали звичайну районну лікарню на ковідну. Нам цікавий цей досвід ще й тим, що тут лікують таких хворих перепрофільовані лікарі інших спеціалізацій. Бо інфекціоністи вже не витягнуть такий вал хворих. Тому будемо працювати за вашим прикладом, — повідомляють вони. — Тим більше, що лікарня вже здобувала авторитет і у цьому статусі, і тут дуже гарні клінічні показники щодо одужання.

– Дякуємо колективу, що нас прийняли, — діляться медики із Херсона.

– А ви чули, що колектив вимушений був писати відкритого листа через ЗМІ до керівництва країни та області про те, що їх переслідують?

– На нашу думку, це звичайний абсурд і, може, навіть злочин. Бо забирається найдорогоцінніше – час у лікарів, які краще б приділили увагу хворим.

А щодо чиновників і депутатів, то, нехай одягнуть ЗІС і покажуть, як треба працювати.