Нещодавно в Ямполі відбулася перша сесія міської ради 8 скликання. На ній сталася головна подія – проголосовано скільки буде отримувати щомісяця очільник цієї організації Сергій Гаджук. Але так хитро проголосовано, що навіть ті хто голосував – здебільшого не розібралися, а скільки ж реально, на руки, чи в торбину йому будуть щомісяця насипати кілограмів пачок гривнів? Більше чи менше ніж Президенту Зеленському насипають?..

І почалася суперечка в місцевому Ямпільському інтернеті. Так, зокрема, пан Попов пише: “Не зрозумів про заробітну плату голови. Заробітну плату скільки? 12 тис. грн? Чи це 12 тис.грн посадовий оклад + за ранг + за вислугу років + виконання особливо важливої роботи + преміювання + матеріальна допомога на оздоровлення.. то яка кінцева заробітна плата ? Хто може пояснити?..”.

Взялася йому щось пояснювати Олена Гричанюк – очільник так званого Ямпільського телерадіомовного комітету, який годується вже не перший рік з рук місцевої верхушки. Та так, що ще більше туману напустила.

Селяни, які отримують пенсії по півтори тисячі гривень на місяць, які за нього проголосували! Звертаюся до вас…!

Почитайте, що написала Ямпільська районна газета “Ямпільські вісті”, яку ви обожнюєте, якій вірите безкінечно: “Наступним депутати розглядали питання «Про умови оплати праці Ямпільського міського голови». Так, відповідно до п.5 ч.1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.21 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 року №268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів», Ямпільська міська рада пропонує визначити умови оплати праці Ямпільського міського голови Гаджука Сергія Івановича відповідно вище перерахованих документів в межах затверджених видатків на оплату праці працівників Ямпільської міської ради, які включають посадовий оклад та надбавку за 5 ранг посадової особи місцевого самоврядування, визначеному додатками 50 та 57 постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 року №268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів», доплати за вислугу років (40%), надбавку за виконання особливо важливої роботи (50%), також передбачена в межах економії коштів виплата щомісячної премії в розмірі 50% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг, вислугу років за фактично відпрацьований час. А також голова Ямпільської міської ради має право на щорічну матеріальну допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки та допомогу на вирішення соціально-побутових питань в розмірі середньомісячної заробітної плати.

Депутат Анатолій Комар запропонував озвучити усі доплати у цифрах. Було повідомлено, що посадовий оклад новообраного міського голови буде таким самим, яким був посадовий оклад очільника попередньої Ямпільської міської ради, а саме 12000 гривень. Від нього нараховуватимуться усі передбачені законодавством доплати.

Проголосувавши, депутати підтримали більшістю голосів умови оплати праці Сергія Гаджука”.

Селяни, селюки наївні, що ж ви наробили!.. Ви, як ті діти, які граючись сірниками, підпалили хату!.. Вчитайтеся, вони навіть Комареві не сказали загальну величезну суму всіх доплат у цифрах, які отримуватиме ваш обранець! Розумієте, хто такий КОМАР?! Це майже бог. Але навіть його на болту бачили ті, що прогнулися так перед Гаджуком, то хто ви для нього і для них? Прах земний і не більше. Я вас не жалію. Вас немає за що жаліти… Дітей ваших жаль. Бо вони не винні, що батьки і діди у них такі…

Я був депутатом Ямпільської районної ради 7 скликання. А пан Гаджук в тій покійній раді обіймав теж посаду голови. Кілька років я добивався – а яка ж у нього реальна зарплата зі всіма багаточисельними плюсами? Скільки йому щомісяця насипають в торбу касири того бабла? – більше чи менше ніж президенту України?.. На мою думку – не менше, адже цей Гаджук умудрився стати, в час 7 скликання райради, і пенсіонером МВС!.. І не простим, а як старший офіцер!.. Тобто, насипають йому будь здоров скільки щомісяця! З державного і місцевого бюджетів та пенсійного фонду, як відомо сполученого з державним коритом.. З кишень платників податків. Сподіваюся, що таким загальним доходам позаздрить і пан Зеленський. Але пана Зеленського можна проконтролювати, а цього, прости Господи, хто тут проконтролює в цій глухомані – ЯТРК чи райгазета?

Пані Людмила Пухова, відома повстала культпрацівниця, якось вичитала в інтернеті з декларації Гаджука таку гігантську цифру, що всі оніміли. Тепер, після відомого рішення Конституційного Суду про електронні декларації – такі, як пан Гаджук і пані директорка ЯТРК можуть спати спокійно. Аж поки черговий Майдан не розбудить їх..