Сьогодні у День Гідності та Свободи мав нагоду зустрітися зі справжнім борцем за справедливість, офіцером, морським піхотинцем, активним учасником Революції Гідності, волонтером і талановитим письменником Уолтером Орр Скоттом, Walter Orr Scott. Про це повідомив мер Дмеринки Анатолій Кушнір.

– За паспортом Уолтер американець, а за покликанням серця – справжній українець. Вже майже 10 років він проживає в Україні, і з глибоким патріотизмом ставиться до всього українського, – розповів він.- Коліно Орр Скот захоплюється творчістю Тараса Шевченка, цінує українські традиції, підтримує українських воїнів, що боронять наші кордони на сході держави. Уолтер вивчає історію, спілкується із корінними жителями Поділля та пише книги.У теплій атмосфері згадали ті буремні часи, коли вся Україна постала проти силового розгону мирної акції студентів, що надалі переросла у справжню революцію Гідності. Згадали імена загиблих воїнів Небесної Сотні, серед яких і двоє наших земляків, Леонід Полянський та Валерій Брезденюк.

Уолтер розповів, що його поезію зі збірки «Вставай, Україно!» не лише переклали з англійської на українську, а й зробили чудову музичну композицію про славних синів, борців за справедливість.

У День Гідності та Свободи віддаємо шану громадянському подвигу, патріотизму і мужності людей, які виступають на захисті демократичних цінностей, відстоюють національні інтереси і європейський вибір нашої держави. Патріотизм нинішнього покоління доводить, що наш народ є господарем на своїй землі! І від кожного з нас залежить, у якій Україні житимемо ми і наші діти. Незламної віри усім нам у щасливе майбутнє України, мирного неба, родинного добробуту!

Валентина Лісова