Часто його використовують перед сном, щоб полегшити засинання. Бальзам просто наноситься на верхню частину грудей і розтирається.

Для його приготування беремо:

1/2 чашки оливкової, кокосової або мигдальної олії; 2 повні без верху столові ложки бджолиного воску; 20 крапель олії евкаліпта (для немовлят і дітей до 6 років — тільки 4 краплі), 20 крапель олії м’яти перцевої (для немовлят і дітей до 6 років — 4 краплі ефірної олії ялиці); 10 крапель олії розмарину (для немовлят і дітей до 6 років можна не використовувати); 10 крапель олії кориці або олії гвоздики (не використовуємо для немовлят і дітей до 6 років).

Якщо у вас немає необ­хідних інгредієнтів під рукою, можете використовувати якусь одну з наведених вище ефірних олій, просто збільшіть пропорції.

Візьміть неметалеву ємність і розтопіть у ній на водяній бані бджолиний віск, додайте базову олію (кокоса, оливи, мигдалю або ін.). Добре помішуйте. Суміш повинна стати однорідною. Дайте трохи охолонути, додайте ефірні олії і знову як слід розмішайте. Перекладіть в баночку. Зберігайте в холодильнику.

Ефірні олії, що входять до складу цього бальзаму, полегшують носове дихання і всього за кілька хвилин після нанесення проходить нежить і кашель.