У Центрі громадського здоров’я України розповідають про продукти для бездоганної розумової активності.

Жирна морська риба містить велику кількість полі­ненасичених жирних кислот Омега-3. Саме з цих кислот у нашому організмі виробляється речовина мієлін, що є своєрідним ізоляційним матеріалом для нервових волокон.

Волоські горіхи — це ще одне хороше джерело полі­ненасиченої жирної кислоти Омега-3. При регулярному вживанні волоських горіхів підвищується рівень серотоніну (гормону щастя), що допомагає протистояти депресії і охоче братися за розумову роботу. 3–5 волоських горіхів у день буде цілком достатньо для здоров’я мозку.

Чорниця — джерело антиоксидантів, які дуже потрібні для правильної роботи мозку. Антиоксиданти, що містяться в чорниці, дозволяють позбутися від шкідливих речовин, що ушкоджують клітини мозку. Регулярне вживання чорниці покращує пізнавальні функції і пам’ять.

У какаобобах у великій кількості міститься потужний антиоксидант флаванол. Ця речовина покращує кровообіг мозку, а також захищає його від окислювальних процесів, що призводять до різних нейродегенеративних захворювань (наприклад, хвороби Альц­геймера).

Джерело якісного білка, жирів і вітамінів — яйця. В них міститься багато холіну – речовини, яка допомагає нам зосередитися і поліпшити працездатність нервових клітин. Регулярне вживання яєць дозволить вам тримати мозок у тонусі.

Наталка РОМАНЮК