У перші місяці глобальної пандемії COVID-19, оголошеної ВООЗ 11 березня 2020 року, уся світова туристична спільнота напрацьовувала нові правила безпеки для відновлення роботи десятків галузей, що страждають від карантинних обмежень найбільше. Протоколи WTTC допомагають туристичним підприємствам та закладам, малим і мікробізнесам привести свою діяльність у відповідність до нових норм і міжнародних стандартів щодо гарантії безпеки як співробітників, так і мандрівників. Протоколи враховують діючі рекомендації ВООЗ та CDC, але при цьому вони є живими документами, які можуть оновлюватися в міру надходження нової інформації про розповсюдження COVID-19 і нові протиепідемічні стратегії.

Національна туристична організація України влітку переклала українською серію протоколів WTTC для основних галузей туристичного сектора України з метою ефективного пом’якшення наслідків пандемії COVID-19 та запровадження особливої відзнаки #SafeTravels (#ПодорожуйБезпечно). З того часу вже близько 50 закладів у понад 10 українських містах розмістили наліпки, що свідчать про дотримання міжнародних протоколів. Використання бізнесом спеціально розробленого знака Safe travels дозволяє туристам впізнавати локації, атракції та компанії по всьому світу як такі, що прийняли й виконують глобальні стандартизовані протоколи охорони здоров’я та гігієни задля того, щоб туристи подорожували безпечно.

З метою популяризації руху за безпечні подорожі НТОУ започаткувала всеукраїнський конкурс #SafeTravels Contest, у рамках якого буде визначено 250 найбезпечніших об’єктів України для туристів у 5 категоріях: готелі, туроператори, аеропорти, туристичні атракції, торгівельні заклади. Для участі в конкурсі необхідно завантажити відповідний протокол WTTC, доступний на сайті НТОУ, забезпечити дотримання умов цього документу, подати заявку на входження в реєстр та зареєструватися на офіційній сторінці конкурсу за посиланням http://www.ntoukraine.org/safetravelscontest_ua.html. Вінницькі заклади, які подадуть заявки, зможуть використовувати наліпку Safe travels із офіційним логотипом Вінниці.

Реєстрація учасників проходить до 30 листопада включно. Визначення та нагородження переможців сертифікатом і призами відбудеться 18 грудня 2020 року.