Мобільна лабораторія Вінницького обласного центру СНІДу протягом тижня буде знаходитись в центрі міста – на Європейській площі біля Вежі. Для тестування проводитимуть забір крові у мобільній лабораторії, результат- за 15 хв. після аналізу. Окрім того, в понеділок, 30 листопада в цей самий час лабораторія буде знаходитися біля Центрального залізничного вокзалу м. Вінниця. Також буде змога зробити тести імуноферментного аналізу (ІФА-тести) на COVID-19, дослідження будуть проводитися в умовах лабораторії, і відповідно видаватися наступного дня.

Організатори профілактичної акції Департамент охорони здоров’я та реабілітації Вінницької облдержадміністрації Центр ВІЛ/СНІДу та обласний Центр громадського здоров’я.

За словами директора обласного Центру громадського здоров’я Олександра Мельника, біля мобільної лабораторії можна отримати послуги з тестування та консультативні послуги лікаря. Це зручно та доступно, адже людина не завжди зможе знайти час, щоб звернутися до медичного закладу, і в цьому є суттєва перевага. Отже, приходьте на тестування, – підсумовує Олександр Мельник.

До відома, вчасне виявлення вірусів в організмі гарантує найменшу шкоду здоров’ю. Адже, що раніше вірус знайдено, то раніше людина потрапляє під медичний нагляд і розпочинає лікування. Наразі повністю вилікуватися від ВІЛ неможливо. Натомість сучасна антиретровірусна терапія гарантує повноцінне та здорове життя усім людям, що мають ВІЛ. Призначення сучасного лікування дозволяє повністю позбутися гепатиту С за 3-6 місяців. Дізнатися про хворобу та діяти, аби з нею боротися — може бути страшно. Але нічого не робити та закривати очі на проблему — ще страшніше!

Катерина Шароварська