Колишнього директора департаменту комунального майна Вінницької міської ради Ігоря Шутака 59 голосами обрали головою районної ради. Його заступником обраний ювелір, власник ювелірного дому “Діадема” Григорій Дерун.

Сюрпризів на цій сесії не було, Ігор Шутак — єдиний кандидат на посаду. Він працював у Вінницькій ОДА, був радником міського голови та двічі – депутатом міської ради. Григорій Дерун має досвід державної служби – працював заступником голови ОДА Івана Мовчана. Обидва прийшли до Вінницької районної ради разом з “Українською стратегією Гройсмана”.

У райраді сформовано п’ять постійних комісій з питань: депутатської діяльності, етики та регламенту; фінансів, бюджету та планування соціально-економічного розвитку; регулювання комунальної власності та земельних ресурсів; розвитку інфраструктури; освіти, культури, охорони здоров`я, соціального захисту, духовності, молоді та спорту.

До нового складу Вінницької районної ради 8 скликання увійшли представники п’ятьох політичних партій. Найбільшу фракцію – із 34 депутатів – сформувала «Українська Стратегія Гройсмана». «Європейська Солідарність» має в райраді 10 представників, «Слуга народу» та Всеукраїнське об`єднання «Батьківщина» – по 7, «Опозиційна платформа – за життя» – 6.

Склад VIII скликання Вінницької районної ради майже вдвічі більший від попереднього – 64 депутати проти 36. Такі зміни обумовлені реформою децентралізації, в результаті якої межі Вінницького району були збільшенні, відтепер до складу району входять 16 громад.

Ілона ВАЛЬТЕР