На ній стало відомо, що мер Валерій Коломєйцев знову буде мати монокоаліцію. Депутати від Нашого Краю, Опозиційної платформи «За життя», Української стратегії Гройсмана та партія Батьківщина сформували свою депутатську групу, яка формувала порядок денний та розробила проекти рішень .

– За текстом регламенту було виявлено не менше трьох десятків невідповідностей діючому законодавству України. Ведучий сесії, як себе називає Валерій Коломєйцев, має надповноваження за регламентом. а сам регламент містить, наприклад, пункт про те, що сесії ведуться в Ладижині і українською, і російською мовами. Для цього регламент буде адресовано для проведення правової експертизи в серйозні правничі установи, – каже депутат від опозиції Ладижинської міської ради Андрій Скакодуб. – Що стосується питання про затвердження умов оплати праці міського голови, то депутати затвердили максимально можливий розмір заробітної плати міському голові зі 100% премії. Міський голова зазначив, що у нього і так сама маленька заробітна плата серед топ-менеджерів міста ( за декларацією заробітна плата в 2019 році склала за рік – 573421 грн, що складає в середньому 48 тис. грн).

Ще одним питанням було примусово створено постійні депутатські комісії. За словами Валерія Коломєйцева рішення розподілити депутатів без їх згоди по комісіям приймалось депутатською групою, яка вважає, що це їх право приймати рішення та включати проти волі депутата в ту чи іншу комісію. Хоча ми заперечували проти такого рішення вважаючи, що міська рада затверджує кількість та назви комісій та обирає голів комісій, а рішення приєднатись до тієї чи іншої комісії – це право депутата, а не воля більшості. Тому найближчим часом з колегами плануємо звернутись з позовом до Вінницького окружного адміністративного суду про оскарження прийнятого рішення про створення постійних депутатських комісій, оскільки цим рішенням обмежена та порушені права депутатів. Перша сесія по суті проводилась в закритому режимі, хоча жодного рішення про закритий режим у зв’язку із карантином міська рада не приймала. У зв’язку з цим на сесію не було допущено журналіста Ігоря Шевченка. Міський голова пообіцяв виставити відеозапис першої сесії на офіційному каналі Ладижинської міської ради.

Відразу після сесії на офіційному каналі дійсно було виставлено відеозапис сесії, але вже на ранок, за словами депутатів, з каналу міської ради всі відео було видалено.

– Можливо це було зроблено для того, щоб вирізати з сесії небажані для Валерія Коломєйцева сцени. Це ми побачимо згодом. Таким чином, мер та його команда намагаються впровадити практику проведення повністю закритих сесій в умовах карантину та закриття інформації для громадськості та журналістів… То ж будемо самі проводити таку зйомку.

Валентина Лісова