Наразі такі роботи проводяться по вулиці Пирогова. Загалом тут заплановано замінити 180 ламп. Наразі роботи виконано на 80 %.

Вінниця спільно з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) реалізує масштабний проект з модернізації вуличного освітлення. Загалом проектом передбачається встановлення ЛЕД-світильники на трьох магістральних вулицях: Соборній, Пирогова та Келецькій. Планується, що після запуску нової системи освітлення центральних магістралей місто буде економити близько 2 млн грн на рік.

Наразі роботи вже виконані по вулиці Соборній https://www.vmr.gov.ua/Lists/CityNews/ShowNews.aspx?ID=7298. Потім почали монтувати нові світильники на світлодіодні по вулиці Пирогова. Тут загалом їх планують замінити 180 штук. Загальна протяжність ділянки – близько 2 км: від Соборної до кінцевої зупинки «Електромережа». Наразі замінено 150 світильників.

Минулого року було замінено освітлення на вулиці Пирогова від малого містка до Гніванського шосе у рамках комплексної реконструкції. Таким чином, буде з’єднано ділянки, які вже підсвічуються за сучасними стандартами.

Довідка

Якісне вуличне освітлення дозволяє почуватися більш упевнено і водіям, і пішоходам. LED-ліхтарі добре розсіюють світло, не засліплюють, забезпечують гарну видимість. Також вони надійніші за традиційні світильники та більш економні.