Вже давно в нашій країні відбулися місцеві вибори до новоутворених районних рад, НОВОУТВОРЕНИХ районів. Чому досі ці ради НОВОУТВОРЕНИХ районів не працюють?! Чому вони вичікують?! Чому ви дозволяєте керівникам ліквідованих районів,(рад) таким, як Ямпільський, прожирати, розбазарювати, розкрадати залишкові кошти цих колишніх районних рад (районів), дозволяєте і досі проводити сесії тих ліквідованих районних рад на яких приймаються дуже сумнівні і дорогі рішення про майно, кошти? В цілому по країні, таким чином, організована злочинність країни фактично оголює перед Новим роком місцеві бюджети!.. Країна зовсім скоро залишитися, на місцях, зовсім без бюджетних коштів на утримання нових районних структур, нових районів. А відтак виявиться малокерованою. Ми отримаємо тисячі місцевих князівств у вигляді таких ОТГ, як Ямпільська. Національній безпеці буде нанесено колосальний удар.

У нас на днях відбулася так звана позачергова сесія Ямпільської районної ради Вінницької області 7 СКЛИКАННЯ. На неї таких, як я депрутатів із критичним мисленням, ясна річ не запрошували. Із районного радіо мені стало відомо, що на тій дивній сесії виступав голова районної ради сьомого скликання Сергій Гаджук. І заявив, що від нього вимагають, щоб передав залишкові кошти з балансу Ямпільської районної ради на баланс новоутвореної Могилів-Подільської районної ради. Але він, за його словами, порадившись із Світланою, вирішив ці кошти в Могилів не передавати, а залишити їх тут, в Ямполі… “поки нас любить Бог”… Став закликати проводити сесії Ямпілської районної ради сьомого скликання хоч кожен день зараз бо “ви легітимні” до проведення першої сесії Могилів-Подільської районної ради. Тобто, до першої сесії Могилів-Подільської районної ради, тут, в Ямполі, будуть “освоєні” апаратами районної та сільських рад всі кошти! Величезні кошти. Зараз їх вже залишилося, за словами депутата Сидоренка, члена бюджетної комістії, в районній Ямпільській раді всього 60 тисяч!.. Це ніщо!.. Де поділися інші – мільйони?! З яких коштів на Новий рік буде виплачена зарплата бюджетникам на місцях?! Організовуватимуть по всій країні акції протесту?.. Щоб Київ дав?.. Вам цього треба? У вас там, в столиці, є кошти, щоб на Новий рік відвантажити таким, як в Ямполі керівникам? Фактично валять цю адміністративно-територіальну реформу.

Прошу вважати, що я добровільно склав свої депутатські повноваження депутата сьомого скликання Ямпільської районної ради вінницької області. Закликаю всіх інших депутатів Ямпільської районної ради і всієї країни це зробити. Країна має жити, рухатися вперед! Дійте, нова влада на місцях!

Пане Президент, зупиніть цю вакханалію останніх днів на місцях. Добийтеся, щоб якомога швидше запрацювали сесії новоутворених районів, щоб були прийняті рішення про проведення аудиту в ліквідованих районах – куди пішли кошти і нерухома власність, в чиї руки? Злодії негайно мають бути зупинені. Поки ще не пізно. Рятуйте Україну!