Попри пандемію коронавірусу, причиною найбільшої кількості смертей стали неінфекційні захворювання. Про це свідчать дані головного управління статистики у Вінницькій області.

За 9 місяців 2020 року від ішемічної хвороби серця померли –понад 11684 мешканців області, а від інсульту – 929. На другому місці рак, який забрав життя понад 2 тисяч осіб. 798 смертей в області зафіксували з інших причин не пов’язаних з проблемами здоров’я: аварії, самогубства, вбивства, нещасні випадки тощо. Тоді як за 9 місяців від коронавірусу померли – 125 людей.

Основні причини розвитку неінфекційних захворювань – нездорове харчування, недостатня фізична активність, надлишкова вага та ожиріння, підвищення артеріального тиску, цукру в крові, холестерину, а також куріння та зловживання алкоголем.

Неінфекційні захворювання можна попередити. Для того, щоб запобігти хворобі, насамперед важливо: дотримуватись правильного харчування, режиму дня, відмовитись від шкідливих звичок, вести активний спосіб життя (заняття фізкультурою та спортом, прогулянки на свіжому повітрі). А в разі потреби звернутися до свого сімейного лікаря, аби той вчасно провів діагностику та призначив медикаментозну терапію.

Катерина Шароварська