– Микола Тарасюк народився 1957 року в селі Черемошне Погребищенського району. Повернувся до рідного району і почав працювати викладачем акушерства та гінекології в Погребищенському медичному училищі. Невдовзі він став завідувачем практикою та з 2006 року обіймав посаду голови профспілкового комітету працівників медичного коледжу. Усі ці роки Микола Тарасюк вміло поєднував роботу викладача та лікаря акушера-гінеколога. Він допоміг прийти у цей світ не одному десятку немовлят, своїм розумом та прикладом виховав не одне покоління студентів.

Відомо, що заняття в коледжі відбувались дистанційно. Саме в той період і викладач дізнався про інфекцію. Перший тиждень Микола Борисович лікувався у Погребищі, тоді три тижні у Вінниці у міській лікарні №1. У нього було ускладнення у вигляді запалення легень. Він дихав киснем. Зідзвонювався зі своїми колегами, планував придбати новорічні подарунки як голова профспілкового комітету, влаштувати свято. Але невдовзі йому стало зле, і з кожним днем стан погіршувався.

– Ми всі молились за одужання колеги, допомагали чим могли. Але дива не сталось. Ми всі шоковані, адже Микола Борисович не мав проблем зі здоров’ям, ніколи нічим не хворів, а тут його наче вирвали із життя. Залишились у покійного дружина, двоє синів, які працюють лікарями у Хмільнику, та четверо онуків.