25 листопада приблизно 13:00 Євгеній Ципльов із Самгородка відкопав у себе на городі пістолет. Про це він розповів на своїй сторінці у ФБ.

-В моєму саду під час підготовки його до зими, проводячи процедуру перекопування пристовбурових зон плодових дерев, я натрапив на поліетиленовий білий мішок, який був закопаний на глибину меншу, ніж один штик. До моменту, як я викопав мішок, я помітив, що земля стала помітно м’якша. Я знаю, що у старому садку, який здичавів і став схожий на індонезійські джунглі, земля ніколи не перекопувалась. У 2018-му році я поставив перед собою ціль окультурити та навести порядок, а щоб раціонально використати земельну присадибну ділянку, я її огородив та два роки там тримав кілька овець. Вони значно полегшити мені роботу зі знищення бур’янів та маленьких дерев, разом з тим — радували смачним молодим шашликом. Суть в тому, що перед земляними роботами я фарбував дерево, яке омолоджую і візуально різниці між місцем, де викопав мішок та іншими прилеглими до нього місцем не помітив.

Предмет, ззовні схожий на бойовий пістолет був добровільно зданий правоохоронцям для проведення слідчих дій та експертизи.

Мені рекомендували не висвітлювати ці події, але щодо цього я маю власну аргументовану думку. Знаю точно, що ця ситуація буде мати дуже цікаву розв’язку, або не матиме її взагалі… У мене є кілька власних версій, щодо того, як і для чого він там з’явився: саме у такому місці, вигляді і стані, які я поки не висвітлювати не буду.

Валентина Лісова