Якщо раніше  жертвами шахраїв були вразливі жінко, котрі віддавали останні гроші, аби «врятувати» від відповідальності своїх дітей, то тепер зловмивники перекваліфікувалися і полюють на підприємців. І  про це вже заявляють у податковій службі та управлінні Держпраці.

Називаючись працівниками або керівниками структурних підрозділів ГУ ДПС у Вінницькій області, шахраї намагаються виманити гроші в підприємців під різними приводами. «Якщо хочете, щоб вас не перевіряли – надайте матеріальну допомогу» – звертаються шахраї до керівників підприємств.  Суми такої «допомоги» сягають понад 2 тисячі доларів. Як інформують в ГУ ДПС у Вінницькій області, телефонні шахраї під час розмови з керівниками суб’єктів господарської діяльності пропонують за винагороду уникнути перевірок або ж під іншими будь-якими приводами уникнути перевірок, які нібито проводяться працівниками ГУ ДПС у Вінницькій області. В ДПС області закликають платників податків бути пильними та обачними. І в разі чого  звертатися до відділу з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області за номером телефону (0432) 59-23-50

Надходять повідомлення  шахраїв від імені управління Держпраці у Вінницькій області. Зловмисники   вимагають кошти у представників бізнесу під різними приводами («надання допомоги АТО», «надання допомоги дитячому будинку», «вирішення питань» тощо). В Управлінні Держпраці у Вінницькій області наголошують, що шахраї, які діють у такий спосіб, не мають жодного відношення до співробітників та керівництва Держпраці області.

Ілона ВАЛЬТЕР