Ця подія стала темою номер 1 у районі. Бо надто багато запитань виникло навколо загибелі керівника Спілки підприємців району, власника фермерського господарства «Інтер Агро» Віктора Станківського, котрого знайшли повішеним у лісі поблизу Бахтина, біля його землі. Самогубство чи вбивство?

Спочатку заговорили про борги Віктора Станківського. Називалися суми від 5 тисяч гривень і до мільйона «з хвостиком» якомусь невідомому кредитору. Розповідали, що він часто брав у борг навіть у заробітчан та часом не виплачував зароблене своїм працівникам.

Утім, зла на нього ніхто не тримав, він мав авторитет хорошої людини, котра намагається частинами або будівельними матеріалами зі свого магазину віддавати гроші. Стверджували, що знайшли його зі зв’язаними за спиною руками. А внутрішні органи були «професійно» відбиті. Отже – вбили? Може, ті кредитори когось найняли. І коли Віктор не вийшов на зв’язок, його дружина Аліна забила тривогу. Як з’ясувалося, недаремно. Неподалік від місця трагедії стояв його автомобіль з документами, мобільним та грошима, які ніхто не взяв. А передсмертного листа не було.

Інша версія – хтось поклав око на землю. У фермерському господарстві 600 гектарів землі.

Нарешті третя вагома причина – важкохворі батьки. Але він відчайдушно боровся за їхнє здоров’я, платив за онкологічні операції. Тому нелогічно, щоб ось так раптово здатися.

Утім, у поліції повідомили, що це самогубство і що жодних слідів насильства на тілі не знайшли. І сталося все саме через важкі життєві обставини.

Поховали Віктора Станківського наступного дня. Друг сім’ї та колишній голова райдержадміністрації Ярослав Петренко розповів:

– У тому, що це самогубство – немає сумнівів. Все інше – плітки… Борги? Не більше, ніж в інших. Він мав багато планів на майбутнє. Але, мабуть, життя було суворішим і він не витримав викликів.

– Один Господь Бог знає, як усе було насправді! — знайшла у собі сили сказати кілька слів його дружина Аліна. — Віктор був не публічною особою, і йому це б не сподобалось. Люди наші звикли говорити що завгодно і будуть говорити. Та мені байдуже… Він був дуже світлою і справедливою людиною.

Тетяна КОНДРАТЬЄВА