До уваги українських представників мікро-, малого та середнього бізнесу готельно-туристичної та ресторанної галузей!

Про це повідомляє Державне агентство розвитку туризму України

“В рамках Всесвітнього туристичного форуму у Люцерні 2021 (World Tourist Forum Lucern, WTFL) оголошено конкурс стартапів – найкращих розробок у сфері туризму, які можуть сприяти оновленню галузі, що найбільше постраждала від обмежень у зв’язку з пандемією коронавірусу”, – йдеться у повідомленні.

Ідея конкурсу полягає у пошуку сміливих та креативних проектів на п’яти пов’язаних із туризмом напрямках:

– Відновлення. Беруть участь стартапи, які підтримують фазу відновлення після пандемії, включаючи інноваційні медичні рішення, що сприяють безпечному туризму та підтримці місцевого бізнесу, що постраждав від ситуації.

– Проживання. Проекти, що трансформують індустрію гостинності та надають інноваційні варіанти розміщення та корисні інструменти як для провайдерів, так і користувачів послуг.

– Дослідження. Стартапи, які трансформують спосіб ознайомлення з пунктом призначення, забезпечуючи інноваційні, мобільні та дистанційні рішення та надаючи туристам можливість досліджувати місцевість у новітній спосіб.

– Гастрономія. Новітні проекти в галузі гастрономії та FoodTech, які допомагають туристам зануритись у культуру пункту призначення через кулінарні страви.

– Вплив. Надихаючі стартапи, які діють у галузі інновацій із соціальним впливом та мають на меті сприяти соціальним змінам у туристичному секторі.

У конкурсі може взяти участь розробник будь-якої вікової категорії, який має мінімальну працюючу версію продукту (MVP), втілену в життя, та може наглядно показати ефект від застосування розробки.

Кожен претендент може подати заявку лише на одну з п’яти категорій.

Перевага надається проектам та інноваційним рішенням, що сприятимуть відновленню та перезапуску галузі в умовах боротьби з COVID-19.

У ході конкурсу буде відібрано 15 високопотенційних проектів, по 3 проекти у кожній категорії.

Фіналістам буде надана можливість безкоштовної участі у Стартовому інноваційному таборі (25-30 квітня 2021 року, м.Андерматт), в рамках якого відбудуться практичні заняття, семінари та зустрічі з керівниками компаній – лідерів галузі.

Марина Романова