Справжня полеміка виникла у соціальних мережах щодо нарахування премій головним лікарям Хмільницької ЦРЛ та Хмільницького центру первинної медико-санітарної допомоги. Активісти опублікували розпорядження, де йдеться про те, аби керівникам нарахувати премії.

– У документах, які ми отримали, головного лікаря Хмільницької ЦРЛ Василя Залецького преміювали в розмірі п’яти посадових окладів у межах фонду заробітної плати за підсумками роботи за 9 місяців. Директора-головного лікаря КНП «Хмільницький центр первинної медико-санітарної допомоги» Михайла Барабаша преміювали у розмірі десяти посадових окладів за підсумками роботи та з нагоди 60-річчя, — повідомили активісти. — Для доплат лікарям, які борються з Ковідом, у районної ради грошей нема. Для космічних премій головним лікарям гроші знайшлися. Щоб ви розуміли: суми цих премій обчислюються сотнями тисяч гривень.

Така інформація неабияк обурила місцевих жителів.

– Красиво жити не заборониш! У мене більше 40 років стажу, все життя сплачую всі види податків, були і ювілейні дати, але 10 окладів ніколи не отримувала! Тепер розумію, хто отримує з наших податків! — зізналась жителька Хмільника Ксенія Павлович.

– Це просто жах! За які заслуги? Вони цих хворих в очі не бачили! А іншому персоналу чому немає премії? Зараз вся лікарня лікує таких хворих! — не стримували емоцій люди.

Тож чи дійсно була премія і як ставиться до народного гніву, ми запитали у головного лікаря ЦРЛ Василя Залецького.

– Нічого не бачу поганого в тому, що мене, як і інших колег – головних лікарів, преміювали за роботу. Адже ми теж працюємо зі всіма категоріями хворих. Особливо зараз, коли потрібно дбати про кисневі станції для хворих на Ковід, пересвідчитись, чи бракує медикаментів. Хто сказав, що лікарям та іншому персоналу нема премій? Це брехня, приїдьте та гляньте, що ми нікого не ображаємо. Це з поліклініки можуть писати такі кляузи, бо не хочуть йти до нас працювати. А ми зараз на передовій з інфекцією!

Що ж до Михайла Барабаша, то виплати він отримав у зв’язку з виходом на пенсію – саме так нам озвучили його колеги. Але на посаді залишився працювати.