Працівники Хмельницької місцевої прокуратури в суді довели вину мешканця Бару Вінницької області у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило летальні наслідки.

Як повідомляє пресслужба обласної прокуратури, дорожньо-транспортна пригода сталась у липні 2016 року в Деражні Хмельницької області. Досудовим розслідуванням встановлено, що водій мотоцикла «KAWASAKI ZZR», перевищивши допустиму в межах населеного пункту швидкість дорожнього руху, не впорався з керуванням та допустив зіткнення зі скутером «HONDA».

Внаслідок цього водій скутера загинув на місці події, а його пасажир від отриманих травм помер у районній лікарні.

Під час судового розгляду обвинувачений свою вину не визнав, а свідки підтвердили, що винуватець трагедії ще до цієї дорожньо-транспортної пригоди зухвало відносився до додержання швидкісного режиму під час керування своїм транспортним засобом.

На підставі зібраних та наданих до суду доказів стороною обвинувачення повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель двох осіб).

Таким чином, вироком Віньковецького районного суду засудженому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 2 роки 6 місяців.

Валентина Лісова