Зловмисники оформляли продаж сільськогосподарської продукції без підтвердження набуття права власності на товар. Загальна вар­тість незаконно експортованого товару сягнула 1,1 мільяр­да гривень.

Про це повідом­ляють на сайті Державної податкової служби України. Як йдеться в інформації податківців, підроз­діл боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, податкової служби області під час відпрацювання інформації по одному із суб’єктів господарської діяльності (експортеру) провів аналітичне дос­лідження. За його результатами виявили операції, які можуть бути пов’язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Податківці з’ясували, що посадові особи суб’єк­та господарювання приховали джерело походження сільськогосподарської продукції загальною вартістю майже 1,1 мільярда гривень, яка в подальшому була реалізована за межі митної території України.

За матеріалами дослідження правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Між тим фахівці відз­начають, що за останні 10 місяців експорт сіль­ськогосподарської продукції з України склав лише $17,6 мільярда, і це на 1,7% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Експортуємо найбільше соняшникової олії, пшениці та ячменю. Натомість ім­порт аграрної продукції продовжує зростати. Протягом цього ж періоду він сягнув $5,1 мільярда, що на 14,4% більше, ніж минулого року. Фахівці в усьому звинувачують несприятливу погоду і невисокий урожай. Тим часом нечисті на руку ділки не втрачають своїх шансів на заробітки.

Ілона ВАЛЬТЕР