Днями у Вінниці відбувся товариський шаховий турнір, в якому між собою змагались збірна району та вінницький клуб «Романтик».

Після запеклої боротьби перемогу здобули вундеркінди з обласного центру із впевненим рахунком 32.5 на 17.5.

– Через карантинні обмеження у турнірі взяли участь 20 спортсменів, бо масові заходи заборонені. Усі були в масках та знаходились на безпечній дистанції один від одного. Команда Крижо­пільського району була представлена десятьма учасниками — учні загальноосвітніх навчальних закладів смт Крижопіль, с. Соколівка, с. Левків та с. Куниче, — каже Михайло Шафір, тренер юних вінничан. — Ми розбились на дві підгрупи і так змагались. Цікавинка у тому, що «Романтик» був представлений дітьми 6-8 років, а суперники – вдвічі старші! Тобто проти підлітків грали учні молодших класів, і наш експериментальний склад дав чудовий результат!

Перший кубок та звання найкращого гравця змагань здобув 7-річний Іван Винокур, який набрав 5 очків з 5-ти можливих. Хлопчик навчається у школі №2, має третій розряд.

– Свого часу я займалась шахами, маю другий розряд. Коли помітила, що й Івану це цікаво, відвела його на заняття рік тому. І з першого дня він заявив, що йому подобається. Займаємось шахами щодня, перемагає син нас – батьків. Не очікували, що Ваня переможе у Вінниці, бо суперники були набагато старші. Але все вийшло, і ця перемога окриляє його! – каже мама переможця Ольга Винокур.

Високі результати на турнірі показали Софія Буркот, Вова Шафір, Ангеліна Богомживуща, Юра Перепелиця і Родіон Зіньківський. Кубок наймолодшої учасниці отримала 6-річна Христина Бауман. Дівчинка показала теж хорошу гру. Думаю, що наш успіх у тому, що всі працелюбні і ми багато тренуємось ще й у режимі онлайн, що є теж важливим. Із останніх наших досягнень – 12-річний Владислав Пюро виконав розряд кандидата у майстри спорту, це великий успіх!

Віталіна Трудько