Таку новину на своїй сторінці розповів голова облдержадміністрації Сергій Борзов.

«20 путівок на 1 дорослого з дитиною віком від 10 до 14 років та 20 путівок на 1 дорослого з дитиною віком від 14 до 18 років закуплено у рамках виконання заходів Обласної комплексної цільової програми підтримки учасників Антитерористичної операції/Операції об’єднаних сил, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) учасників Антитерористичної операції/Операції об’єднаних сил. Вони вирушать на відпочинок протягом листопада-грудня», – йдеться у повідомленні.

Діти учасників бойових дій

– До речі, два роки тому на Червоне море вінничани змогли поїхати за підтримки Міністерства соціальної політики України у співпраці з Міністерством закордонних справ України та Посольством України у Єгипті.

Тоді 14 дітей загиблих учасників АТО (віком від 7 до 16 років) 10 днів відпочивали у Єгипті. Усі витрати, пов’язані із перельотом, проживанням та екскурсійною програмою, взяла на себе туристична компанія. Від­починок напередодні Нового 2021 ро­ку для 40 сімей захисників України залишить чудові теплі спогади з моря».

Поринути у тепле мо­ре посеред дощів та холоду – прекрасна нагода. Між тим, за даними авторитетного дослідження, котре проводили фахівці за допомогою Посольства Великобританії в Україні, на Вінниччині живе 7842 дитини конфлікту. 5069 – дітей військовослужбовців. 198 – діти загиблих учасників бойових дій. Ще 2475 – діти внутрішньопереміщених осіб. Всім їм, кого безпосередньо торкнулася війна, необхідна особлива увага та опіка від держави. Чи вистачить мудрості на це нашим можновладцям?

Ілона ВАЛЬТЕР