Про це повідомила Наталія Токар з департаменту фізичної культури та спорту Вінницької ОДА.

-Феєричний виступ збірної команди України у групових вправах на чемпіонаті Європи, який проходив цими вихідними у столиці України – м.Києві, викликав справжній фурор серед вболівальників художньої гімнастики. Особливо видовищним був виступ з обручами та булавами. Не зважаючи на дрібну помилку, загальний залік балів вивів збірну України на 1-е місце та у вправі з м’ячем українки посіли 1 місце!

Наймолодша учасниця – вінничанка, вихованка ДЮСШ #1, СК “Прем’єра”, 16-річна Діана Баєва, тренери- Юлія Заплішна та Анна Миргородська.

Стрімкий розвиток художньої гімнастики на Вінниччині стартував відносно недавно: коли 2-е молодих, ще зовсім не досвічених, тренери почали набирати групу 3-річних дівчаток, одразу ж по завершенню власної спортивної кар’єри. Дітки підростали, показували успіхи, потім керівництво Фередації художньої гімнастики України звернуло увагу на молодих тренерів. Сьогодні ми бачимо результат вже на зовсім іншому рівні. Дуже важливо попасти до рук талановитого тренера, який не нашкодить, а підтримає, “підшліфує” і без жодних ревнощів чи жалю передасть до рук “титанів” у збірну, які знають, як виточити з алмазу діамант.

Валентина Лісова