Відтак, на майбутній Олімпіаді, яка має пройти у 2021 році у м. Токіо (Японія), веслування на човнах «Дракон» має бути представленим з показовою програмою, як претендент на статус олімпійського виду спорту.

Цей вид веслування дуже видовищний, родом із Китаю і, не дивлячись на своє східне коріння, вже гарно зарекомендував себе в Україні. Популяризацією та розвитком цього виду спорту займається федерація драганботу. У 2019 р. вперше в Україні проходив клубний чемпіонат світу, на якому Вінницька команда посіла 4 місце.

Цьогоріч, 28 та 29 листопада в м Вінниці на водно-веслувальній базі МДЮСШ №2 відбувся чемпіонат області з веслування на човнах «Дракон».

В змаганнях взяли участь лише спортсмени МДЮСШ №2, оскільки цей вид спорту представлений на Вінниччині лише у цій школі.

Переможці та призери змагань:

Дистанція 200 м. D-12

1місце – Комар Валентин/Кушнір Кирило/Федоренко Олександр/Артюнін Денис/Бондар Вадим/Совко Сергій;

2 місце – Шпичка Олексій/Троценко Павло/Денисюк Антон/Денисюк Ілля/Сайнецький Руслан/БайдацькийІлля;

3 місце – Малишевський Даниїл/Фефелов Ігнат/Панченко Георгій/Поліщук Богдан/Крупський Максим/Роздольський Ілля/Педорук Михайло/Гринчук Андрій;

Дистанція 500 м. D-12

1 місце – Комар Валентин/Кушнір Кирило/Федоренко Олександр/Артюнін Денис/Бондар Вадим/Совко Сергій/Фефелов Ігнат/Бойко Артем/Поліщук Богдан/

2 місце – Шпичка Олексій/Троценко Павло/Денисюк Антон/Денисюк Ілля/Сайнецький Руслан/Байдацький Ілля/Малишевський Даниїл/Роздольський Ілля/Педорук Михайло/Гринчук Андрій;

3 місце – Панченко Георгій/Довгаль Нікіта/Паламарчук Денис/Чаплигін Максим/Богомолов Спартак/Крупський Максим/Головня Сергій/Король Олександр.

Змагання проводились з дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів: в день змагань заїзди проводились в різний час, під час гонок одночасно змагались не більше 20 чол.

На проведення змагань з обласного бюджету виділено 3202,08 грн.

Марина Романова
Фото – Юрій Мельник