І це ні мало, ні багато — 103 “з хвостиком” тисячі доларів. Згідно цього документу  витрати на оплату праці голови облради разом з надбавками і преміями складуть за місяць 50 336 гривень. За рік набіжить майже 734 тисячі гривень. Перший заступник матиме заплату в місяць 44 тисячі гривень, а троє заступників  – майже по 40 тисяч гривень. Без премій та надбавок утримання керівництва облради складатиме 828 148 гривень. Різниця у 2,3 мільйона гривень!

Зображення клікабельне

– Та за ці гроші можна було б закупити 50 кисневих концентраторів для лікарень, де лікуються ковідні хворі! Пропоную логічне рішення – ці 2,3 мільйони направити на боротьбу із COVID-19, а про премії думати потім, – переконаний депутат обласної ради від партії “Слуга народу” Євген Шаповалов –  Варто додати, що на першій сесії більшість проголосувала за нову структуру та штатну чисельність – 95 працівників в апараті та 4 заступника голови. Це мотивувалось створенням майбутнього «виконкому» та «закріплення» усіх чотирьох замів голови за напрямками.

Нагадаю, що облрада – орган місцевого самоврядування, а не виконавчої влади. Яким чином заступники будуть курувати «напрямки» – загадка.  Фракція «Слуга Народу» це рішення не підтримала.

А ми додамо те, що попередня облрада обходилася удвічі меншою чисельністю апарату і всього двома заступниками. Відповідно — меншими витратами на їхнє утримання. І справлялися!

Ілона ВАЛЬТЕР