Своїми емоціями ділився особисто на своїй сторінці у фейсбуку Юрій Мельник. Але чому ж сталося саме так, адже перед виборами жодних інших претендентів на цю посаду ніхто не пропонував?

Новообраний голова Гніванської ОТГ Володимир Кулешов прокоментував все ось так:

“За чотири місяці до виборів Юрій Мельник раптом жорстко виступив проти міського голови. Заявив, що міський голова недолугий, що тільки місце займає і давно не працює, що він вже засидівся і його пора міняти… А ще – у міського голови обов’язково має бути опозиція. Ось так в робочий час ходив по кабінетах міської ради і це все розповідав! Таке враження, ніби людина була не при собі… Але ж ще перед виборами ми домовлятися: так, будеш старостою, жодних питань. На це погодилися і депутати обох сіл – Михайлівки та Демидівки. Директор Демидівського кар’єру теж запевнив, що буде підтримувати Юрія Мельника. Та він раптом пішов проти всіх, розповідав, що усе в селі зробив Мельник. Але ж за два з половиною роки ми з загального бюджету ОТГ вклали у ці села 10,5 мільйонів гривень! Все робить одна велика і потужна команда, а не він один! Відремонтовані будинки культури, ФАП, придбаний автомобіль, автобус для школярів, замінена котельна і вікна у школі, заасфальтовано кілька вулиць, а він приписує все собі. І як це можна розцінювати? На виборах у депутати по Могилівці він зайняв всього шосте місце. За нього проголосували у рідній Могилівці всього 55 людей, а Демидівка дала 7 голосів. Тепер депутати привели мені нового старосту, це не моя кандидатура. Світлана Покиньчереда живе у Демидівці, люди їй довіряють, і я сподіваюся, що з призначенням цієї людини на посаду старости нарешті закінчиться одвічне протистояння між двома селами, вона зможе об’єднати усіх в одну громаду.

Чому раптом так сталося? Бо кандидат на посаду міської голови від партії «Батьківщина»  пообіцяла Юрія Мельнику посаду свого заступника. Таким чином він сам зрадив свою громаду. Прикро, що людина обрала сама для себе в моїй особі ворога, пішла проти всіх і програла все. А я його з команди не викреслював. Хоче бути в опозиції – нехай, але вже за межами команди.

Тим часом Юрій Мельник опублікував до своїх односельців прощального листа. Емоційного, щирого, але з надією на краще. А згодом, коли вже звільняв службовий кабінет, залишив на столі для новообраного старости Світлани Покиньчереди пляшку шампанського та коробку цукерок.

Згодом стало відомо про те, що Юрій Мельник працюватиме в облдержадміністрації. Про це він повідомив так: “..Ну що ж, рідна моя Віннице, твій блудний син повертається! Переконаний, що вчинив правильно коли у 2018 році змінив Вінницю на Могилівку, зручний теплий службовий кабінет в облдержадміністрації на траншеї, якими прокладались водогони у рідному селі, ями на дорогах, грейдеруванням та підсипанням яких керував особисто, смітники на кожному кроці, у ліквідації яких брав особисту участь.Буду служити і надалі, але вже як працівник обласної державної адміністрації… Тішуся, що зустріли за попереднім місцем роботи, як рідного.»