Вінницькою обласною прокуратурою передано до суду обвинувальний акт про обвинувачення голови однієї з об’єднаних територіальних громад Вінниччини, якого наприкінці жовтня цього року затримано при одержанні неправомірної вигоди.

Як повідомлялося раніше, вказаний посадовець вимагав та одержав від підприємця гроші в сумі 10,5 тисяч доларів США за підписання договору оренди землі загальною площею 21 гектар. Про це інформує пресслужба.

Мова йде про голову Студеної- з’ясував наш журналіст.

У кримінальному провадженні проведено всі необхідні слідчі дії за результатами яких дії чиновника кваліфіковано як одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням.

За вчинене обвинуваченому загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Валентина Лісова