Водночас колектив Олега Шумовицького єдиний серед команд другої ліги дійшов до престижної стадії 1/8 фіналу Кубку України. Другого листопада наша команда в рамках цього турніру у Вінниці приймала клуб Прем’єр-ліги «Колос» (Ковалівка, Київська область). Серйозний суперник, який наразі йде п’ятим в елітному дивізіоні і навіть цього року грав у Єврокубках.

Хоча в «Ниві» через обмежене фінансування нині переважно виступають переважно молоді вихованці місцевого футболу, вболівальники сподівалися на позитивний результат, зважаючи на славні кубкові традиції вінницького клубу у 80-х і 90-х роках. Президент нашого клубу Вадим Кудіяров наголосив, що вже вихід нивівців до стадії 1/8 фіналу – це найвище досягнення за останні 16 років у кубкових баталіях.

В складі «Ниви» через хворобу не зміг зіграти її капітан Тимофій Брижчук, його функції виконував досвідчений форвард Ярослав Браславський. В складі гостей не було кількох основних виконавців, яких поберегли для матчів Прем’єр-ліги. Проте вболівальники, які спостерігали за трансляцією гри, змогли побачити в основі «Колосу» молодого вихованця вінницького футболу Євгенія Ісаєнка, орендованого у київського “Динамо”.

На початку гри гості притисли вінничан до власних воріт. Вони створили низку гольових моментів, але «Ниву» виручав кіпер Іван Карабін. Небезпечний удар у відповідь нивівця Едуарда Сербула пройшов поруч зі штангою. На жаль, ще до перерви фаворити відкрили рахунок. Павло Оріховський по “мертвій” для воротаря траєкторії закрутив м’яч у дальній верхній кут.

В середині другого тайму той же Павло Оріховський подвоїв рахунок, головою загнавши м’яч у “дев’ятку”. Після цього результат гри вже практично не викликав питань.

На фініші гри «Колос» остаточно «добив» нашу команду. Син головного тренера Денис Костишин реалізував пенальті, а вже в компенсований час відзначився Станіслав Коваль. Отже, 0:4 на користь «Колосу».

Це був останній поєдинок «Ниви» у 2020 році. Головний тренер нашої команди Олег Шумовицький визнав, що клас «Колосу» був вищим, тому поразка є закономірною. Він розповів, що «Нива» йде у відпустку, а тренування розпочнуться вже наступного року. Друге коло чемпіонату України з футболу (друга ліга) почнеться у березні.

Фелікс Жанін