Боже милий! Що ж вони наробили тим грішним виборчим законом, кого ж він привів до влади на місцях!? Країна закипає…

Вчора в Ямполі лиш та сесія меншості, яка зараз керує виключною більшістю тих хто на виборах голосував ногами, сяк-так закінчилося, щойно Ямпільська газета “Ямпільські вісті” і так званий Ямпільський телерадіомовний комітет в інтернеті і радіоефірі відспівали цій обраній правлячій меншості дефірамби-панегірики про їх мудрість, а сьогодні зранку мені розривають телефон з Слободи-Підлісівської. І таке “весілля” роблять наче це я у всьому винен – і що такі ручні у нас ЗМІ, що такий прийняли дубовий виборчий закон, і що таких понаобирали в ту міськраду, яка раптом, ні сіло і впало, стала ОТГ.

-Ви ж у нас в Слободі були. Бачили яка у нас розруха. А вони знову нам призначили тих, хто сидів в сільраді. Вбрали нас в ті самі штани лиш навиворіт! Пишіть негайно до Гройсмана, або дайте його номер телефона чи електронну адресу. Як з ним зв”язатися! Пишіть в обласну раду. Вона ж вищестояща, може вона втрутиться, розбиреться. Пишіть президенту Зеленському. Ви ж були у нас бачили… Нам буде капут з цими штанами навиворіт!..

-Та був і бачив. Гіршого, як у ваших трьох селах більше ніде не бачив. Але що я без вас маю писати?.. Пишіть ви, а я допоможу відредагувати.

-Ми будемо збирати підписи, а ви тим часом пишіть!.. До сесії пишіть, вона ще продовжується напишіть теж. І до Гаджука…

Боже милий! Що ж вони наробили в країні цим законом! Що наробили тут, в Ямпільському колишньому районі!.. Мої найгірші прогнози справджуються слово в слово. Біда! Це якби була та ОТГ хоча б наполовину менша – нею можна

було б якось управляти, в ній би чули ось такі верески і плачі, а це ж – на моє переконання, образно кажучи, – тюрма народів на чолі з міліцейською хунтою. Більше 37 тисяч населення і два колишніх міліціонери, часів Януковича, зверху… Як в такому котлі, при тих безмежних правав місцевих правителів, вижити простим людям? Таким, як я, ви і ті, що із Слободи? Це вже не жарти, це вже не смішно. Але того просто ще далеко не всі розуміють. А як зрозуміють, то що буде?..

Скажіть мені, люди, що я маю написати про ту Алісу, яку вчора в Ямполі призначили для Слободи старостихою, що я маю повідомити про неї і про них всемогутньому Гройсману? Де він, яка його посада, хто він? Порадьте. Що нам, нормальним людям, робити, як вижити з ними?.. Як пережити їх стільки років?.. Оце обрали… Перекажіть це все тому Гройсману, тому Кістіону, він з Довжка, це поряд із Слободою, Гаджуку перекажіть. Зеленському передайте. І помоліться за цих нещасних три села – Підлісівку, Слободу-Підлісівську і Придністрянське. Вони жити хочуть. А їх геть домучують. Словами не передати ту картину…

Василь Кізка, Ямпіль