Кисень до кожного ліжка, 100% страхування медичних працівників ковідних лікарень та  вчасна діагностика ковід  – такі питання обговорювали на селекторній нараді з керівниками районів, міст та головними лікарями опорних лікарень.

За словами директорки обласного департаменту охорони здоров’я та реабілітації Ольги Задорожної, за останній тиждень в лікарнях розгорнули ще понад 300 ліжок, 80% яких забезпечені киснем. Наразі із 2358 ліжок, кисень підведений до – 1,5. В лідерах по забезпеченості киснем Бершадська ОЛІЛ – на 100%, Ладижинська міська лікарня – на 88,3%, Вінницька ЦРКЛ – на 78%. В інших медичних закладах роботи тривають.

В деяких закладах потрібно активізувати роботу мобільних бригад, які проводять забір зразків матеріалу на діагностику коронавірусу. До прикладу, в Бершадському районному центрі первинної медико-санітарної допомоги, за 3 дні діагностовано 40 пневмоній, але жодний випадок не направлено на ПЛР- та ІФА-обстеження. Така ж ситуація в Хмільнику – з 15 пневмоній – обстежено 0, в Оратові – 13 пневмоній та жодного обстеження цих пацієнтів. Це при тому, що  в області щоденно проводять до 2 тисяч тільки ПЛР тестувань. І є можливість збільшити потужності.

До відома, ВООЗ закликає всі країни, які борються з ковід – тестуйте, тестуйте, тестуйте.

Катерина Шароварська