На ці квартири обласний бюджет витратить 1,2 мільйона гривень. 58 дітей дітей отримають виплати грошової компенсації на придбання житла за рахунок державної субвенції 2020 року. Про це на своїй мторінці повідомила заступник голова  облдержадміністрації Наталя Заболотна.

Питання забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування  Бершадського, Гайсинського, Липовецького, Немирівського,  районів, підготовки ПКД для ремонтих робіт дитячого будинку сімейного типу Ямпільського районів, проведення робіт з будівництва нового ДБСТ Сутисківської ОТГ піднімалося на засіданні обласної комісії з розподілу у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

Окремо вдалось передбачити 78,3 тис. грн на виготовлення проектно-кошторисної документації з проведення ремонтних робіт будинку, у якому проживають вихованці ДБСТ Ямпільського району.

Станом на 2 грудня поточного року з 55 дітей, які увійшли до списку для виплати грошової компенсації:  50 написали заяви  про виплати грошової компенсації за рахунок субвенції.

Загалом на квартирному обліку в області перебуває:

1148 дітей (з них 55-  з інвалідністю) віком від 16 до 23-х років

З них – 283 дитини – сироти та дитини позбавленої батьківського піклування;

865 – діти-сироти, діти, позбавлених батьківського піклування;

80 з них у 2020 році виповнилось або виповниться 23 роки.

Ілона ВАЛЬТЕР