Старший стрілець 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців В’ячеслав Мінкін загинув від снайперської кулі 24 листопада, не доживши всього один день до свого 31-го дня народження. У молитві також згадали 259 вінничан і жителів Вінницької області, які віддали своє життя, захищаючи Україну.

Вшанування українських воїнів, що загинули протягом минулого місяця на Донбасі  відбувається у перший четвер кожного місяця.

Таку традицію започаткували  спільно Православна Церква  України, Український інститут національної пам’яті (УІНП), та Міністерство у справах ветеранів.

3 листопада у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці відбулося заупокійне богослужіння. Панахиду звершив митрополит Вінницький і Барський Симеон. Потім до Меморіальної дошки на честь загиблих героїв, яка знаходиться поруч із кафедральним собором всі присутні  поклали квіти та запалені лампадки.

В єпархії ПЦУ нагадують, що  молитви за загиблих у районі проведення АТО/ООС вінничан і мешканців Вінниччини та за усіх воїнів, які віддали своє життя, захищаючи Україну, проводиться у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Вінниці кожної суботи о 10.00.

Ілона ВАЛЬТЕР