«На дворі зима, в трубах позамерзає вода, що нам потім робити? В нашому селі будинок престарілих, школа, лікарня, садочок і сотні домогосподарств третій день без води. Де брати воду? Криниці попересихали. Чи лежачих хворих мити біля річки?» – каже мешканець Браїлова.

Воду в двох селах відключили через борги комунального підприємства «Браїлів-комунсервіс» перед енергопостачальною компанією. За рік комунальники не знайшли грошей, щоб оплатити послуги, а от на заправку службової «Волги» і на купівлю квіток, кошти в них були. На цьому не економили, сума витрат за жовтень – листопад по двох пунктах майже 90 тис грн.

В Жмеринці теж водоканал накопив боргів перед енергопостачальною компанією, але там поки що до відключення не дійшло. Поки що!

За послуги треба платити, а не квітки купувати. Людям потрібна вода в кожній хаті і тепло, а не квітки.

Я звернулась до голови Жмеринської ОТГ, щоб врегулювали питання. Якщо вони почнуть розраховуватись за послуги, енергопостачання відновлять.

Дякую за допомогу голові облдержадміністрації Борзову Сергію Сергійовичу. Відучора в селах рятувальники почали підвозити цистернами воду.

Дякую за розуміння керівнику енергопостачальної компанії Поліщуку Андрію Леонідовичу, що їх підприємство пішло на поступки, аби не тримати людей в заручниках.

Прошу всіх представників органів місцевого самоврядування – не ігноруйте людей, вирішуйте термінові проблеми. Люди вам довірили, обрали своїми представниками, а в результаті змушені шукати допомоги в народних депутатів, і голови адміністрації.

Валентина Лісова