Гвардійці військової частини 3028 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України знову і знову діляться своєю кров’ю заради порятунку інших. Але цього разу кількість, як донорів, так і крові стала рекордною для калинівського полку, понад дев’яносто військовослужбовців здали більш ніж сорок літрів крові для потреб Вінницького обласного центру служби крові.

-Для здачі крові, медичною службою військової частини та виїзною бригадою Вінницького обласного центру служби крові було облаштовано всі необхідні робочі місця у медичному пункті 1-го батальйону, аби процес пройшов швидко, якісно та з дотриманням всіх санітарно-гігієнічних вимог,- каже пресофіцер частини Микола Коваль.

«Здача крові – це безпечно, навіть у мовах пандемії. Варто лише дотримуватися загальноприйнятих протиепідемічних правил. Звісно, на здачу крові донор має приходити тоді, коли почуває себе абсолютно здоровим. Однак через поширення коронавірусу склалася ситуація, що донорів стало значно менше. Тому, за можливістю ми збираємо кров виїзною бригадою. Тільки сьогодні ми зібрали більше крові ніж за декілька днів. Дякуємо нацгвардійцям за те, що коли потрібна допомога, вони завжди відкликаються!», – подякувала начальник виїзної бригади Наталія Баяк.

Весь особовий склад, який залучався до здачі крові, повністю придатний за станом фізичного здоров’я, не має протипоказань і вже неодноразово мав подібний досвід.

«Сьогодні зранку мені запропонували здати кров на добровільній основі, тобто бути донором. Я вже не вперше її здаю, і знаю, що моя кров, яку я здам – врятує комусь життя. Думаю, що потрібно робити щось добре», – з посмішкою розповідає старший солдат Вадим Домброван.

«Здаю кров вже вчетверте. Вперше також здавав у військовій частині. Почуваюся добре. Дуже приємно, що допомагаю таким чином іншим», розповідає старший прапорщик Олександр Юр’єв.

«У нашій частині є постійні донори, які із власної ініціативи систематично здають кров, але сьогодні охочих виявилось понад сто осіб, – розповідає начальник медичної служби військової частини майор Микола Рябоконь. – Тому виїзна бригада вирішила знову приїхати на наступному тижні, аби поповнити банк крові».

Калинівські нацгвардійці в черговий раз довели, що готові допомагати громадянам у будь-яких ситуаціях, особливо – якщо йдеться про збереження життя і здоров’я людей. Медичні працівники станції щиро подякували військовослужбовцям за небайдужість і чуйність, а військові своєю чергою закликають приєднатися до цієї справи усіх небайдужих.

Валентина Лісова