Дев’ятикласник Козятинського виховного комплексу ім. В.М.Підгорбунського Антон Васалатій вражає своїми здібностями. Днями хлопчик переміг у фіналі національного конкурсу з усного математичного рахунку “Прангліміне-2020”.

Він за лічені секунди дає відповіді на складні математичні приклади та рівняння, рахує швидше техніки! Більш того, нашому земляку вдалось встановити з цієї дисципліни рекорд України! Нічого феноменального у цьому він не бачить, каже – тренується і весь вільний час віддає математиці. Своїм успіхом хлопець поділився із читачами нашої газети.

– Прангліміне – це математична платформа, на якій відбуваються змагання. Виникла вона в Естонії, там місцевий меценат одружився з українкою і разом вони 26 років тому запровадили ось такі змагання для знавців точної науки! Вони охопили Грузію, Словенію, Литву, Латвію та Україну, – каже Антон Васалатій. – Познайомився з прангліміне зовсім випадково, завдяки своєму вчителю. Навчився обчислювати приклади різних величин, починаючи від маленьких і закінчуючи десятками тисяч. З кожним тренуванням на сайті мої вміння стають кращими.

Раніше Антон вже перемагав у олімпіадах та конкурсах із усного математичного рахунку. А нещодавно побив рекорд з усного математичного рахунку. За 20 хвилин правильно порахував сотні прикладів і рівнянь. Він набрав найбільшу кількість можливих балів ++26.33. Зараз це абсолютний рекорд в Україні. Успіхами свого учня не можуть натішитись у його школі. Мама вундеркінда додає: Антон має хист до всіх шкільних предметів, навіть гуманітарних. Швидкість мислення тренує грою в шахи, іноді за складанням кубика Рубіка. Антон мріє показати себе у фіналі змагань і на міжнародному рівні!

Віталіна Володимирова