– Ми проти беззаконня під керівництвом селищного голови. Нещодавно у селі було виділено 100 ділянок під будівництво. Провели 44 сесію Приборівської сільської ради 7 скликання. У ній взяли участь 13 депутатів та сільський голова. Ми знали, що на сесії будуть розглядатися питання про надання земельних ділянок під будівництво. Але жителі села на засідання сесії не пустили. Ще до сесії сільський голова сказав односельчанам: «Як я вирішу, так і буде». Першочергово ділянки мали отримати учасники АТО, інваліди та діти інвалідів і багатодітні родини. А решту ділянок розділять між селянами. А насправді роздерибанили, як хотіли. Понабирали собі, дітям, кумам та сватам. Зокрема деяким учасникам бойових дій, деяким інвалідам та багатодітним сім’ям було відмовлено. Також була виділена земельна ділянка 3,8 га — під будівництво стадіону. Цю землю можна було розділити під будівництво 19 садиб. Треба задуматись чи буде стадіон та що буде з цією землею? Адже клуб будується вже 30 років і ще буде стільки чекати стадіон?

Ось що розповів ексселищний голова Анатолій Березюк (наразі звільнений, бо тепер село Приборівка увійшло до Турбівської ОТГ).

– Ці 29 гектарів колись ми відвоювали у Держгеокадастру, аби земля була внесена в межі населеного пункту. На сесію було винесено рішення про роздачу 100 ділянок, а заяв було 223. Перед цим було засідання земельної комісії, де вирішили, що, в першу чергу, будуть роздавати учасникам АТО, які прописані у селі, в другу чергу – тим, хто працював на благо населеного пункту, а в третю – багатодітним (це троє і більше дітей до 18 років).

Приборівська сільська рада має невеликий бюджет, тому роботи у селі часто велись власними силами. Одні хотіли працювати, а інші споглядали. Після почали писати по 5-10 заяв. Та ще землю не отримали, а вже почали нею торгувати. Не отримали ділянку ті, хто раніше вже отримував землю, та ті, хто прописаний у м. Вінниці. Всі сільські учасники АТО отримали землю. Щодо стадіону, то на нього виділили 3 га. А що, не треба стадіону для села? У Німеччині, наприклад, стадіон будують в першу чергу.

І це ж надали лише дозвіл на виготовлення проєкту відведення земельної ділянки. Коли проєкт відведення пройде погодження в різних управліннях, а потім екстериторіальну комісію, тоді Турбівська ОТГ буде затверджувати всю технічну документацію, і там буде пункт: «передати в приватну власність». Ті, хто писав, вже зверталися і НАЗК, і в НАБУ, і в прокуратуру, вже стільки перевірок відбулося, якби було якесь порушення, то сьогодні була б кримінальна справа.

Катерина Шароварська