Підприємці вранці 4 грудня знову вийшли на протест під Верховною Радою і перекрили увесь урядовий квартал. ФОПи протестували через впровадження обов’язкових касових апаратів, яке відтермінував днями уряд на рік. Крім того, мітингувальники вимагали не вводити карантинні обмеження для малого і мікробізнесу

– Наша головна вимога – спрощена система оподаткування має бути зручною та доступною для людей. Будь-яка особа самостійно має право вести свій бізнес, це називається і спрощена система. Від нас хочуть вимоги, які фактично використовуються для ведення юридичних кампаній та юридичних осіб. Це неправильно, одна людина не може бути бухгалтером, водієм, вантажником, програмістом, юристом. Ми і так багато на собі тягнемо! Має бути єдиний податок. Відпрацював – заплатив.

Зі слів Данила Гетьманцева, 5 мільйонів людей знаходяться «в тіні» і не сплачують податки більше десяти років. Та найбільше викликає абсурд в тому, що цей пан закручує гайки тим людям, які і так сплачують податки, а не витягує їх з тих, хто ховається. Я як людина навіть без економічної освіти, розумію, що це робиться для краху економіки країни та знищення підприємців і їхніх родин. Якщо всі ці люди почнуть закриватись, це призведе до катастрофи. Бо завтра підприємці стануть на біржу, і замість того, щоб давати державі податки, вони будуть забирати їх, – заявив на мітингу підприємець з Гайсина Костянтин Мельниченко.

– Вирішити цю проблему просто насправді. Потрібно опустити податки до мінімуму, але при цьому підвищити якість перевірок тих людей, які знаходяться «в тіні», а не копати на тих, хто законослухняний.

Нагадаємо, 1 грудня близько тисячі підприємців вийшли на акцію під стіни ВРУ. Активісти виступали проти нових штрафів за порушення при використанні реєстраторів розрахункових операцій. Того ж дня Рада відтермінувала запровадження касових апаратів для малих підприємців до 1 січня 2022 року. “За” проголосували 319 народних депутатів. Окрім відтермінування касових апаратів, скасували кешбек – право покупця отримати гроші за куплений товар без чека. Документ скасовує штрафи для підприємців і продовжує мораторій на перевірки.

Однак активістів не влаштовує відтермінування РРО до 2022 року, вони хочуть повного скасування касових апаратів для всіх категорій підприємців. -4 грудня нас справді почули, адже вперше після багатьох акцій, до нас вийшли представники влади і попросили від нас переговорників! На тиждень припиняємо протести та разом розробляємо новий закон, якщо депутати нас вкотре спробують кинути, то їм мало не покажеться! Не розслабляємось! –додає Костянтин Мельниченко.

Віталіна Володимирова